Burse - Fonduri mutuale

Cine va administra activele de 4,7 mld. euro ale Bancii Transilvania in urmatorii patru ani

Cine vor fi administratorii Bancii Transilvania in urmatorii patru ani
28.04.2010, 18:43 128

Horia Ciorcila, presedintele si fondatorul Bancii Transilvania(TLV), a mai primit un mandat de patru ani ca membru in Consiliulde Administratie (CA), alaturi de el fiind realesi in CA RobertRekkers, directorul general al bancii, si Roberto Marzanati, care aa reprezentat in ultimii patru ani BERD, cel mai mare actionar alTLV, in board-ul institutiei de credit.

Ceilalti patru membri ai CA sunt nume noi: Costel Ceocea,presedintele SIF Moldova, Peter Franklin, fost CFO al GeneralElectric/GE Capital Paris, care a fost sustinut tot de BERD, CarmenRetegan, director general al Verida Credit, o institutie financiaranebancara controlata de un fond al Citigroup, si Radu DanutPalagheanu, un alt fondator al bancii, care a mai fost membru al CAinainte de 2006.

Gabriela Grigore, care a reprezentat in ultimii patru ani SIFBanat-Crisana in CA al Bancii Transilvania, nu a mai primit un noumandat din partea actionarilor. Propunerea inaintata de SIFBanat-Crisana si SIF Oltenia privind alegerea administratorilorprin metoda votului cumulativ nu a fost aprobata.
Constantin Jeican, fostul presedinte al BT Asigurari, s-a retrasdin cursa. Pentru un mandat in CA a mai candidat si CorneliuDiaconescu, un medic din Ramnicu-Valcea.

Banca Transilvania este una din primele zece institutii financiarede pe piata romaneasca, cu active de 4,7 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO