Burse - Fonduri mutuale

Cioloş, Grindeanu, Tudose, Dăncilă au uitat că România are bursă de valori: ultima listare a statului, în 2014. De atunci încoace, doar cereri de dividende

Cristi Tudorescu, consultant financiar:

Am ajuns să ne bucurăm că după trei ani cineva din zona guvernamentală pronunţă cuvinte precum „bursă“ şi „listare a unei companii de stat“.

Cristi Tudorescu, consultant financiar: Am ajuns să ne bucurăm că după trei ani cineva din zona guvernamentală pronunţă cuvinte precum „bursă“ şi „listare a unei companii de stat“.

Autor: Liviu Popescu

07.06.2019, 08:40 847

♦ Cea mai recentă listare a statului român la bursă reprezintă şi cea mai mare ofertă iniţială publică de vânzare de acţiuni (IPO) de pe piaţa de capital din România ♦ Astfel Electrica s-a listat în 2014 în urma unei oferte de 1,95 miliarde de lei ♦ Romgaz, Electrica, Nuclearelectrica, listate în timpul guvernării lui Ponta ♦ Transgaz, Transelectrica, sub guvernul Tăriceanu.

Ultimele guverne de la Palatul Victoria - conduse de Cioloş, Grin­deanu, Tudose, dar şi actualul executiv al lui Viorica Dăncilă - nu au realizat nicio listare a unei companii de stat la bursa de la Bucureşti şi nici nu au mai adus pachete de acţiuni la companiile deja listate.

Astfel, aceste guverne nu au avut nicio contribuţie majoră pentru dezvoltarea pieţei de capital din România în condiţiile în care măsurile care au venit în sprijinul investitorilor, respectiv reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, dar şi unele dintre cele mai mari listări, au fost luate ca urmare a deciziilor guvernului condus de Victor Ponta, potrivit datelor analizate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO