Burse - Fonduri mutuale

Ciorcilă a vândut pe net 23 mil. acţiuni Banca Transilvania pentru a rambursa un împrumut

Ciorcilă a vândut pe net 23 mil. acţiuni Banca...

Autor: Radu Bostan, Cristian Hostiuc

19.06.2015, 00:05 1555

Horia Ciorcilă, preşedintele şi unul dintre fondatorii Băncii Transil­va­nia (simbol bursier TLV), a tranzacţio­nat mier­curi pe bursă, de pe firma Castorius, 45,7 milioane de acţiuni ale băncii la un preţ de 2,089 lei/acţiune, din care aproa­pe 23 de milioane de acţiuni au fost vân­du­te în piaţă, la terţi, iar restul au fost trans­ferate către o altă firmă a familiei Thelteck Limited.

„Pe net, am vândut aproape 23 de mi­lioane de acţiuni, în piaţă la terţi“, a menţionat el. Banii obţinuţi, în jur de 11 mi­lioane de euro, sunt folosiţi pentru rambur­sa­rea unui împrumut la o altă bancă, a adăugat el.

Castorius Limited este un vehicul de in­ves­tiţii înregistrat în Cipru prin care Ciorcilă îşi administrează deţinerea la Banca Transilvania.

În acest moment Ciorcilă, prin cele două firme Castorius şi Thelteck, mai deţine aproape 4,3% din acţiunile Băncii Transilvania.

Thelteck figurează ca înre­gistrată în Cipru la aceeaşi adresă pre­cum Casto­rius, iar ca administrator apare Dorin Mihai Ştefănescu, fost director teh­nic la compania de cablu Astral (actual UPC), unde Ciorcilă a fost unul dintre fondatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO