Burse - Fonduri mutuale

Ciprian Boloş trebuie să facă fondul suveran al lui Dragnea

Ciprian Boloş, director de strategie la Poşta Română

Ciprian Boloş, director de strategie la Poşta Română

Autor: Cristian Hostiuc

23.01.2017, 00:05 1537

Ciprian Boloş, director de strategie la Poşta Română, a început să se ocupe de organizarea fondului suveran - proiectul lui Liviu Dragnea, şeful PSD -, o entitate care va strânge acţiunile pe care le mai deţine statul la companii şi care ulterior ar trebui să reinvestească banii obţinuţi din dividende sau din vânzarea acestora în economie.

Conform unor surse de pe piaţa financiară, Ciprian Boloş a fost indicat în câteva discuţii ca fiind omul responsabil cu organizarea fondului suveran, biroul care ar trebui să iasă pe piaţă până la jumătatea anului, cel puţin din punct de vedere juridic.

Ciprian Boloş este mâna dreaptă a lui Alexandru Petrescu, actualul ministru al economiei şi fostul şef al Poştei Române. Boloş a terminat ASE în 2002, după care a făcut un MBA la Universitatea Hult (2002-2003). Apoi, timp de aproape un deceniu, a lucrat la Londra pentru GLE Group, o firmă de consultanţă pentru com­paniile mari britanice. Din 2012 a revenit în România ca director de strategie la Poştă, odată cu numirea lui Alexandru Popescu, un bancher român care a stat la Londra, ca şef al Poştei în mandatul lui Victor Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO