Burse - Fonduri mutuale

Claudiu Cazacu, XTB: Speranţele uriaşe adunate înaintea listării UiPath au generat un preţ pe măsură, dar şi punctul de start al parcursului de piaţă în general descendent ulterior.UiPath are şansa de a oferi satisfacţii investitorilor dispuşi să aştepte 2-3 ani

 Claudiu Cazacu, XTB: Speranţele uriaşe adunate...

Autor: Roxana Rosu

12.11.2021, 13:10 479

Acţiunile Uipath s-au aflat pe locul 4 în luna octombrie în topul preferinţelor investitorilor de retail ai XTB din întreaga lume pentru cele mai populare acţiuni, iar perspectiva pentru viitor este optimistă, compania având şansa de a oferi satisfacţii investitorilor dispuşi să aştepte 2-3 ani, apreciază Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB România, casă de brokeraj specializată pe bursele internaţionale.

”Speranţele uriaşe adunate înaintea listării UiPath au generat un preţ pe măsura lor, dar şi punctul de start al parcursului de piaţă în general descendent ulterior. Dacă ne gândim la multiplii de evaluare, compania fondată în România a fost mai scumpă decât giganţi celebri din tehnologie. În raport cu veniturile, preţul de piaţă era de 58.3 mai mare, faţă de 4.1 ori pentru Amazon, 7.9 ori pentru Google sau 22.1 ori pentru Tesla (date valabile, pentru toate firmele, în prima zi de tranzacţionare a acţiunilor UiPath). Pare astfel normal şi de înţeles că performanţa acţiunilor a lăsat de dorit. Faţă de preţul din prima zi, acţiunile sunt acum (la închiderea de ieri) cu 16.7% mai jos, iar faţă de vârf, cu 36%. Interesul foarte înalt, puternic influenţat de emoţii şi speranţe a lăsat, treptat, locul unui realism care a părut, pentru unii dintre cei intraţi în acţionariat în primele zile, dezamăgitor”.

Deşi veniturile UiPath au crescut, profitabilitatea e încă la niveluri foarte mici în raport cu evaluarea totală a companiei (capitalizarea) dată de piaţă, iar potrivit standardului GAAP de contabilitate, de fapt s-au înregistrat pierderi de 100 mil. dolari în trimestrul raportat în septembrie, arată analiza XTB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO