Burse - Fonduri mutuale

Claudiu Doboş, recent numit CFO la Norofert, companie listată la Bursă: Mare parte din ajustările propuse de auditorul MGMT sunt cuprinse în rezultatul anului 2020. Pe cele rămase deschise le vom discuta cu auditorul Deloitte

Claudiu Doboş, director financiar al Norofert: Obiectivul principal al mandatului meu îl reprezintă clarificarea aspectelor semnalate în opinia cu rezerve a auditorilor MGMT, precum şi integrarea fermei Agroprod CEV în grupul Norofert SA.

Claudiu Doboş, director financiar al Norofert: Obiectivul principal al mandatului meu îl reprezintă clarificarea aspectelor semnalate în opinia cu rezerve a auditorilor MGMT, precum şi integrarea fermei Agroprod CEV în grupul Norofert SA.

Autor: Tibi Oprea

05.07.2021, 09:10 949

Claudiu Doboş, recent numit în poziţia de director financiar al producătorului de îngrăşăminte organice Norofert (simbol bursier NRF), consideră că principalul motiv pentru care MGMT Audit & BPO a emis în aprilie 2021 o versiune actualizată a rapor­tului de audit pentru rezultatele financiare pe 2020 ale companiei, respectiv la doar o lună după publicarea opiniei negative, a fost lipsa de comunicare, care a condus la publicarea unei opinii negative în primă instanţă.

„Personal, am semnalat auditorilor că aspectul legat de «Going Concern» nu este fundamentat dat fiind că resursele financiare sunt la un nivel mai mult decât suficient pentru a susţine activitatea Norofert SA. Totodată, aspectul legat de creanţele comerciale ale companiei a fost parţial atenuat prin rescadenţarea agreată cu partenerii fermieri ai companiei în contextul condiţiilor nefavorabile din anul 2020, proces care era deja finalizat la data primei opinii cu rezerve. Ultimul aspect semnalat este cel legat de diferenţele de inventar, ajustare înregistrată de companie, dată fiind şi tardivitatea semnalării acesteia şi imposibilitatea reconstituirii rezultatului inventarierii la sfârşitul exerciţiului financiar. O mare parte din ajustările propuse de auditori au fost înregistrate în rezultatul de la 31 decembrie 2020, iar pe cele rămase deschise le vom discuta cu auditorul Deloitte pentru a avea o a doua opinie“, spune pentru ZF Claudiu Doboş, care şi-a început mandatul în data de 11 iunie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO