Burse - Fonduri mutuale

Claudiu Doroş, CEO Evergent Investments: În ultimii 10 ani am acordat acţionarilor dividende de peste 150 mil. de euro şi am dublat activele administrate la peste 2,2 mld. lei. Am generat o rată medie anuală de apreciere a valorii pentru acţionari de 13,2%

Claudiu Doroş, CEO Evergent Investments: În ultimii 10...

Autor: Tibi Oprea

08.03.2021, 15:06 283

Claudiu Doroş, director general al Evergent Investments, noul nume sub care funcţionează SIF Moldova (SIF2), a declarat luni în cadrul unui eveniment de lansare a noului brand că în ultimii 10 ani societatea de investiţii financiare a acordat dividende cumulate de peste 150 mil. de euro şi şi-a dublat activele la peste 2,2 mld. lei.

“Datele publice de la Bursa de Valori Bucureşti arată că suntem cea mai valoroasă companie de investiţii financiare din România în ultimii trei ani, cu capitalizarea la zi de 1,385 de miliarde de lei. Sunt încântat să amintesc că în ultimii 10 ani am acordat acţionarilor noştri dividende în echivalent de peste 150 de milioane de euro, în timp ce am dublat activele administrate la peste 2,2 miliarde de lei”, a spus Claudiu Doroş, numit în ultima adunare generală a acţionarilor din februarie 2021 şi în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie.

După anii ’90, Evergent Investments de astăzi a devenit una dintre cele mai importante companii din piaţa de capital, cu cea mai mare rată compusă a randamentului faţă de toate celelalte fonduri de acţiuni din România, de 9,23%.

CEO-ul Evergent Investments a afirmat că în ultimul deceniu compania a generat o rată medie anuală de apreciere a valorii pentru acţionari de 13,2%, compusă din dividendele încasate şi din creşterea activelor.

“Am învăţat în cei 25 de ani de activitate în piaţa de capital că nu există succes peste noapte. Perseverenţa şi pasiunea pentru ceea ce faci sunt definitorii. Am petrecut a doua jumătate a activităţii mele profesionale în această companie care se ocupă astăzi cu administrarea de active folosind aceleaşi principii ca oricare alt fond de investiţii din lume. Ceea ce am făcut noi a fost să construim un model de business solid care generează valoare pe termen lung pentru investitori, pentru companie, pentru societatea în care trăim. Ne-am definit astfel misiunea în faţa acţionarilor, apoi am urmărit cu perseverenţă să aplicăm strategia şi politicile necesare. Cel puţin în ultimii 10 ani am generat o rată medie anuală de apreciere a valorii acţionarilor noştri de 13,2%, compusă din dividende încasate şi creşterea activelor din spatele acţiunilor pe care acţionarii noştri le deţin”, a afirmat Claudiu Doroş.

Alte afirmaţii ale lui Claudiu Doroş, CEO al Evergent Investments:

Le mulţumesc acţionarilor, care au înţeles necesitatea acestei schimbări, au susţinut-o şi au aprobat-o. Aş dori să menţionez şi Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru că a primit cu deschidere şi a aprobat cu mult curaj propunerea noastră, o premieră. Suntem convinşi că performanţa ultimilor 10 ani, stadiul actual de dezvoltare al companiei şi mai ales investiţiile făcute pentru genera valoare pe termen lung se vor reflecta şi vor fi evidenţiate mult mai bine de o nouă identitate. Evergent Investments ne poziţionează corect în mediul investiţional din România şi în regiune, în special pe piaţa de capital, dar şi pentru dezvoltarea de noi afaceri.

Ne-am întrebat ce ne face diferiţi, cum arătăm investitorilor scopul nostru. Ne-am definit obiectivul de a fi lider pe piaţa românească de capital pentru a genera beneficii pentru toţi stakeholderii, un concept la modă şi în acelaşi timp cât se poate de cuprinzător. Suntem în asentimentul investitorilor şi angajaţilor noştri, iar pentru a ne atinge scopul ne bazăm pe valori ca responsabilitate, inovaţie, performanţă, diligenţă în acţiune şi modul în care ştim să ne depăşim limitele pentru a fi mai buni. Valorile noastre sunt bine înrădăcinate în cultura noastră organizaţională. Aceasta ne ghidează atât la nivel personal, cât şi în strategia de business. Echipa noastră este formată din oameni talentaţi, perseverenţi care împărtăşesc aceleaşi valori care au devenit avantajele noastre competitive şi care au generat performanţă.

Ce credem noi că ne diferenţiază de alte fonduri. Avem mix-ul potrivit de resurse, aici mă refer la oameni, capitaluri, procese investiţionale şi de risc ce au dovedit în timp capacitatea de a genera rezultate financiare pozitive peste media tuturor fondurilor de acţiuni din România. Avem experţi în analiză fundamentală şi tehnică specializaţi pe tipuri de investiţii şi portofolii cărora le-am creat cadrul pentru a se exprima cu multă încredere. Încurajăm inovaţia în procesul investiţional. Avem procese bine definite, o abordare a proiectelor investiţionale din multiple perspective. În acest context, managementul riscului este un aspect foarte important al activităţii noastre deoarece ne protejează atât capitalul companiei şi al acţionarilor noştri dar şi reputaţia. Filosofia noastră investiţională se traduce prin a construi în mod continuu pentru a valorifica idei şi oportunităţi, pentru a genera performanţă pe termen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO