Burse - Fonduri mutuale

Clienţii TradeVille vor beneficia de impozitare redusă pe dividendele companiilor din Statele Unite, de la 30% la 10%

Clienţii TradeVille vor beneficia de impozitare redusă...

Autor: Eduard Ivanovici

26.11.2021, 13:29 3334

Clienţii TradeVille, cel mai mare broker de retail de la Bursa de Valori Bucureşti, care deţin acţiuni listate în SUA vor plăti impozit pe dividende de 10%, comparativ cu 30%, până acum. După un efort de aproape doi ani, compania a convins autorităţile americane să fie autorizat ca brokerul din România să stabilească cine poate să beneficieze de acest regim de taxare. Reţinerea şi virarea impozitului vor fi făcute de TradeVille împreună cu partenerii săi externi autorizaţi, conform unui comunicat al companiei.

Astfel, pentru clienţii TradeVille care au rezidenţă fiscală în România, dividendele companiilor americane listate la bursă vor fi impozitate cu numai 10%, comparativ cu 30% până acum. Pentru clienţii care au rezidenţă fiscală într-un alt stat membru al Uniunii Europene (sau din afara Uniunii Europene cu excepţia SUA), gradul de impozitare a dividendelor companiilor americane listate la bursă se va reduce conform tratatului încheiat între SUA şi ţara de rezidenţă fiscală a clientului.

De asemenea, începând cu luna decembrie, TradeVille a decis să reducă cu 20% comisioanele de tranzacţionare pe bursele internaţionale. Spre deosebire de mulţi dintre competitorii internaţionali, TradeVille expune ordinele direct în piaţă, aşadar clienţii obţin preţul pieţei din acel moment. Alţi intermediari, în particular cei cu „zero comision”, execută ordinele in-house sau prin intermediul unor furnizori de lichiditate, iar ordinele sunt executate, în general, la preţuri mai slabe decât cele din piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO