Burse - Fonduri mutuale

CNVM blocheaza conturile Mobinvest si in 2009

31.12.2008, 00:00 16

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a blocat conturile de disponibilitati banesti, cu exceptia alimentarilor, ale societatii de brokeraj Mobinvest din Oradea pentru inca doua saptamani incepand cu data de 31 decembrie, potrivit ordonantei emise de institutie.

La inceputul lunii decembrie, Comisia a retras autorizatia de functionare a societatii de brokeraj Mobinvest din Oradea si a solicitat actionarilor dizolvarea firmei, dupa mai bine de sase luni de la constatarea unor nereguli in activitatea firmei. Mobinvest este prima societate de brokeraj careia CNVM i-a suspendat autorizatia de functionare. Pe 9 decembrie, Comisia a cerut administratorilor speciali ai brokerului - firma de insolventa Dinu Urse si Asociatii- sa convoace in termen de maximum 30 de zile Adunarea Generala a Actionarilor care sa constate dizolvarea Mobinvest. Mobinvest, una dintre societatile de brokeraj de talie medie de pe Bursa, a realizat in primul semestru tranzactii de 25 mil. euro, avand o cota de piata de 0,9%. Anul trecut, societatea a avut venituri de 1,2 mil. euro si un profit de 0,5 mil. euro. Actionarul majoritar al societatii este Gavril Avram care controleaza 95,7% din capital, participatii mai detinand si Lupo Dumitru (2,7%), Pantis Carmen (1,1%) si Avram Claudia (0,2%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO