Burse - Fonduri mutuale

CNVM discută azi cum desfiinţează RASDAQ: prin lege sau regulament

Preşedintele CNVM Carmen Negoiţă are pe masă două propuneri de rezolvare a necunoscutei RASDAQ

Preşedintele CNVM Carmen Negoiţă are pe masă două propuneri de rezolvare a necunoscutei RASDAQ

Autor: Roxana Pricop

05.02.2013, 20:55 656
Conducerea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) se întâlneşte azi, 6 februarie, în şedinţă pentru a discuta rezolvarea statutului incert al pieţei RASDAQ, cele două soluţii aflate pe masa Comisiei fiind desfiinţarea pieţei printr-un regulament sau printr-un proiect de lege.
Deşi ambele soluţii vizează desfi­in­ţarea pieţei RASDAQ prin mutarea companiilor "bune" pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi prin transferul automat al restului de companii pe un sistem alternativ nou înfiinţat şi operat de BVB, diferenţa constă în gradul de "putere" şi responsabilitate dintre un regulament şi o lege. Un regulament este o măsură administrativă adoptată de CNVM cu o putere mult mai mică faţă de o lege, adoptată de Parlament. În cazul regulamentului, CNVM este responsabilă de efectele măsurii, în timp ce în cazul legii Parlamentul este cel care îşi asumă responsabilitatea.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO