Burse - Fonduri mutuale

CNVM, obligată de Curtea de Apel Bucureşti să plătească către Rompetrol daune morale de 1 milion de lei

CNVM, obligată de Curtea de Apel Bucureşti să plătească către Rompetrol daune morale de 1 milion de lei

Autor: Musgociu Stefan-Pompi

15.04.2011, 16:12 84

CNVM ar putea să plătească daune morale către Rompetrol de unmilion lei, potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care aanulat şi ordonanţa Comisiei de suspendare a procedurii dedelistare a Rompetrol Rafinare (RRC), dar a respins cerereacompaniei petroliere privind plata unor daune materiale.

Sentinţa instanţei de judecată a fost propunţată în aceastăsăptămână şi poate fi atacată cu recurs de Comisia Naţională aValorilor Mobiliare (CNVM), în termen de 15 zile, la Înalta Curtede Casaţie şi Justiţie.

Surse din cadrul CNVM au declarat pentru Mediafax că instituţiaa înaintat deja recursul la hotărârea Curţii de Apel.

Decizia a fost anunţată, vineri, de Rompetrol printr-un raporttransmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

CNVM a blocat la finele lunii iulie delistarea RompetrolRafinare, arătând că instituţia a luat act de poziţia MinisteruluiFinanţelor potrivit căreia retragerea acţiunilor de latranzacţionare ar conduce la prejudicierea interesului statului, însensul că în lipsa unei cotaţii a acţiunilor pe o piaţăreglementată evaluarea acţiunilor pe care statul le va primi princonversia unor obligaţiuni va fi dificil de realizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO