Burse - Fonduri mutuale

CNVM s-a spălat pe mâini de RASDAQ: proiect de lege pentru restructurarea pieţei trimis la Ministerul Finanţelor

CNVM s-a spălat pe mâini de RASDAQ: proiect de lege...

Autor: Roxana Pricop

07.02.2013, 14:15 965

După o zi şi jumătate de dezbateri comisarii CNVM a ajuns azi la o decizie finală pentru subiectul RASDAQ ce vizează transmiterea unui proiect de lege pentru restructurarea pieţei la Ministerul Finanţelor Publice.

"Menţionăm că această propunere reflectă procesul de consultare realizat de CNVM cu participanţii la piaţă, operatori, depozitari, emitenţi, asociaţii profesionale, investitori şi are drept principal obiectiv protecţia investitorilor în societăţile tranzacţionate pe piaţa RASDAQ", au declarat oficialii CNVM într-un comunicat de presă.

Totodată se instituie dreptul acţionarilor de a se retrage din societate, în anumite situaţii specifice, la un preţ echitabil, astfel încât să fie respectate drepturile legitime ale acestora.

Proiectul iniţiat de CNVM oferă dreptul şi posibilitatea societăţilor comerciale tranzacţionate pe piaţa RASDAQ de a alege piaţa sau sistemul alternativ pe care ar urma să fie tranzacţionate, în urma exercitării opţiunii acţionarilor în cadrul Adunărilor Generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO