Burse - Fonduri mutuale

Comalim vinde un imobil din Arad pentru 3,2 mil. euro. Creştere de 12,6% a acţiunilor

Comalim vinde un imobil din Arad pentru 3,2 mil. euro....

Autor: Eduard Ivanovici

06.12.2022, 12:50 345

Comalim Arad (simbol bursier MALI), companie care are drept obiect de activitate comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor de carne, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti încheierea unui contract de vânzare-cumpărare în valoare de 3,15 milioane de euro. 

Suma reprezintă echivalentul a 15,5 milioane de lei. Contractul a fost semnat pe 5 decembrie 2022 şi include un imobil din Arad, strada Câmpul Liniştii.

În raportul publicat la BVB nu a fost menţionat cumpărătorul. Marţi după-amiaza, acţiunile MALI se apreciau cu 12,6%, pe tranzacţii de 7.200 de lei. Astfel, Comalim ajungea la o valoare de piaţă de 21,4 milioane de lei. 

Conform datelor BVB, compania este controlată de SIF Imobiliare, care deţine 91,2% din totalul acţiunilor. La rândul său, SIF Imobiliare este deţinută majoritar de SIF Banat-Crişana (SIF1). 

În primele nouă luni din 2022, valoarea activului net al SIF Banat-Crişana a fost de 2,9 miliarde de lei, în scădere cu 12,3% faţă de valoarea de la finele lui 2021, evoluţia fiind influenţată de scăderea cotaţiilor bursiere ale principalelor deţineri din portofoliu. 

Societatea are o capitalizare de 1,3 miliarde de lei, după un declin de 4% al acţiunilor de la începutul anului încoace.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO