Burse - Fonduri mutuale

Comelf Bistriţa are undă verde pentru a răscumpăra 4% din capital

Comelf Bistriţa are undă verde pentru a răscumpăra 4%...

Autor: Radu Bostan

67

Producătorul de echipament energetic Comelf Bistriţa (simbol bursier CMF) va lansa un program de răscumpărare a acţiunilor proprii cu un „buget“ maxim de 4,2 mil. lei, urmărind să-şi fidelizeze managementul şi salariaţii prin participarea la capital şi profit.

Acţionarii companiei au aprobat în luna aprilie achiziţia a maximum 936.517 de acţiuni, sau 4% din capitalul social total, la un preţ minim egal cu cel din piaţă şi de maximum 4,5 lei/acţiune. Compania nu a putut lansa răscumpărările până acum pentru că iniţial planul prevedea un plafon de 2 lei/acţiune, însă acţiunile au crescut peste acest nivel aproape imediat după anunţarea deciziei acţionarilor.

Comelf s-a tranzacţionat cel mai recent la 2,93 lei/acţiune, acţiunile fiind cu 51% mai scumpe decât la începutul anului. Programul de răscumpărări se va derula de-a lungul a 12 luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial.

Achiziţiile vor fi finanţate din rezervele companiei, care valorau 59 mil. lei la finele lunii septembrie 2015.

Cifra de afaceri a Comelf a scăzut cu 10% în primele nouă luni, la 131,5 mil. lei, însă profitul net a crescut cu 80%, la 8,1 mil. lei. Comelf este deţinută în proporţie de 77% de Uzinsider SA şi face parte dintr-un grup de producători de utilaj industrial care include şi firma 24 Ianuarie Ploieşti (IANY). Comelf are o capitalizare de 68,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO