Burse - Fonduri mutuale

Comitetul Reprezentanţilor de la FP recomandă acţionarilor "cu fermitate " aprobarea noului contract cu Templeton

Comitetul Reprezentanţilor de la FP recomandă...

Autor: Roxana Pricop

27.03.2014, 11:25 280

Comitetul Reprezentanţilor, organul de conducere responsabil de supravegherea administratorului Fondului Proprietatea (FP), recomandă acţionarilor să aprobe noul contract de administrare cu Franklin Templeton valabil pe doi ani începând cu septembrie 2014.

"Noul contract de administrare introduce şi stabileşte o procedură pentru o evaluare periodică a performanţei administratorului Fondului printr-o revizuire formală anuală a performanţei pentru perioada de raportare dată în funcţie de obiectivul de investiţii şi două obiective de performanţă, care sunt stabilite în declaraţia de politică investiţională revizuită", potrivitunui raport emis de Fondul Proprietatea pe bursă.

Comitetul Reprezentanţilor este condus de Sorin Mîndruţescu (Oracle) şi e completat de Mark Gitenstein, fostul ambasador SUA la Bucureşti, Stephen van Groeningen, preşedintele Raiffeisen Bank, Julian Healy şi Piotr Rymaszewski.

Potrivit declaraţiei de politică investiţională revizuită, ce trebuie să fie aprobată de acţionari în AGA din aprilie, Templeton va trebui să reducă la 15%, faţă de 33% cât e acum, discountul la care se tranzacţionează acţiunile FP faţă de activul net unitar şi să-l menţină sub 15% în cel puţin două treimi din zilele de tranzacţionare din perioada 1 octombrie 2014 - 30 iunie 2015 şi că Templeton trebuie să crească activul net unitar (VUAN) al fondului în aceeaşi perioadă. În cazul neîndeplinirii acestor criterii, acţionarii îl pot schimba pe Templeton din funcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO