Burse - Fonduri mutuale

Compa Sibiu şi-a majorat veniturile cu 14% anul trecut, la 491 milioane lei

Compa Sibiu şi-a majorat veniturile cu 14% anul trecut,...

Autor: Roxana Rosu

19.02.2016, 00:00 346

Producătorul de componente auto Compa Sibiu a raportat pentru anul trecut venituri totale de 491 milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de anul anterior, în timp ce profitul net a urcat la 28 milioane lei, de la 23 milioane lei în 2014.

În acelaşi interval, rezultatul operaţional a urcat la 35 milioane lei, cu 13% peste nivelul din anul precedent, potrivit raportului financiar preliminar.

Compania a anunţat de asemenea că valoarea datoriilor curente şi pe termen lung s-a majorat de la 134 milioane lei în 2014 la 246 milioane lei anul trecut.

Potrivit celor mai recente date, Asociaţia Salariaţilor este cel mai mare acţionar al Compa, cu 54,5% din capital, printre acţionarii minoritari numărându-se şi fondurile de pensii private ale NN cu o deţinere cumulatăde 8,16% din acţiuni. 

ThyssenKrupp Bilstein Compa cu sediul în Sibiu este un joint venture între producătorul român şi grupul german, firma fiind înfiinţată în 1996. Compa deţine 26,9% din capital, iar grupul german deţine pachetul de control de 72,82% din capital. Acţionarii companiei au decis în AGEA din luna decembrie vânzarea integrală a participaţiei Compa SA la capitalul social al societăţii ThyssenKrupp Bilstein Compa S.A către acţionarul majoritar ThyssenKrupp Bilstein GmbH Germania, împreună cu o serie de clădiri şi terenurile aferente.

Acţiunile CMP au coborât în şedinţa de joi, la o cotaţie medie de 0,68 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a companiei este de 149 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO