Burse - Fonduri mutuale

Compa: Suntem pe un trend crescator

Compa: Suntem pe un trend crescator
22.04.2010, 23:04 126

Producatorul de componente auto Compa Sibiu (CMP) prognozeazapentru acest an o cifra de afaceri de 328 mil. lei (80 mil. euro),cu 5,5% peste nivelul maxim atins in 2008, de 310,8 mil. lei (84,7mil. euro) si cu 29,3% mai mare fata de cea realizata anultrecut.

"Noi suntem pe un trend crescator si ne vom stradui sa respectampreviziunile si sa dezvoltam si alte proiecte. Avem o relatie indezvoltare cu clientii nostri. Businessul merge relativ bine inacest an. Noi am reusit sa gasim solutii pentru a dezvolta Compa",a declarat Ioan Deac, directorul general al Compa Sibiu.

Potrivit reprezentantilor societatii, in ultimul trimestru alanului 2009 s-a constat o revigorare a pietei de componente auto,interesul diversilor potentiali clienti fiind in crestere.

Ca urmare, Compa se afla in diverse faze precontractuale cufirmele Cotta, Makita, Areva, Emerson, Cer Cleaning Equipment, MGICoutier, Eaton, se arata in raportul anual al societatii.

Totodata, anul trecut producatorul de componente auto a inceputtransferul celei de-a doua capacitati de productie pentrufabricarea de "corpuri injectoare" in cadrul unui proiect cupartenerul francez Delphi. Compa a inceput sa produca acest tip deprodus in 2009, iar prima capacitate de productie pusa in functiunea generat circa un sfert din afacerile Compa pe anul trecut.

Printre obiectivele companiei se mai regaseste si extindereacapacitatilor de fabricatie din programele cu ceilalti doiparteneri importanti, respectiv Delphi si Bosch, care contribuieimpreuna cu peste jumatate din afacerile Compa.

"Facem si investitii, iar pentru 2010 acestea se invart in jurula 3-4 milioane de euro. Suntem mai moderati. Nu putem sa riscampentru ca nu stim incotro va merge piata, daca mai creste sauscade. Trebuie sa fim foarte prudenti", spune Deac.

Anul trecut Compa a stopat o mare parte din investitii, mai cuseama in prima parte a anului, cu scopul reducerii cheltuielilorpentru a mentine compania pe profit.

Actiunile Compa au castigat in acest an peste 60%, iar peparcursul sedintei de ieri se tranzactionau la un pret de 0,458lei/titlu, care evalueaza compania la 24 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO