Burse - Fonduri mutuale

Compania de închirieri de maşini Autonom Services vrea să emită obligaţiuni de până la 250 de milioane de euro prin una sau mai multe emisiuni

Compania de închirieri de maşini Autonom Services vrea...

Autor: Tibi Oprea

11.10.2021, 19:05 910

Autonom Services, furnizor integrat de servicii de mobilitate controlat de fraţii Marius şi Dan Ştefan, a publicat luni la Bursa de Valori Bucureşti hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, iar compania a primit ok-ul pentru iniţierea unui program de emisiune de obligaţiuni în baza căruia va emite obligaţiuni în limita unui plafon de maximum 250 de milioane de euro, pe baza unei structuri flexibile, prin una sau mai multe emisiuni separate, derulate pe o perioadă de maximum cinci ani.

Obligaţiunile vor fi nominative, neconvertibile, negarantate, denominate în EUR şi/sau în RON, în formă dematerializată prin înscriere în cont.

“Obligaţiunile vor fi emise cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă (inclusiv cu posibilitatea includerii unui mecanism de tipul step-up sau step-down pentru cazul Obligaţiunilor ale căror termeni şi condiţii vor fi corelaţi cu obiectivele de sustenabilitate ale Societăţii) a carei valoare va fi stabilita in urma procesului de bookbuilding derulat pentru fiecare transa emisa si in conditiile de piata existente la data procesului de bookbuilding, cu scadenta maximă de 7 ani”, este una dintre caracteristicile emisiunii.

Obligaţiunile aferente primei tranşe din cadrul Programului vor fi oferite spre subscriere, în cadrul unui plasament privat care se va adresa (i) investitorilor calificati (ii) unui numar mai mic de 150 persoane fizice sau juridice, altele decat investitorii calificati.

După încheierea plasamentului privat, bondurile vor fi admise la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, data listării urmând a fi anunţată.

Autonom Services a încheiat primul semestru (S1) din acest an cu venituri consolidate de 178,1 mil. lei, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 12,5 milioane de lei, echivalentul unei majorări de 201,6% comparativ cu S1/2020.

Oficialii Autonom Services estimează pentru întreg anul 2021 rezultate financiare similare sau chiar peste cele obţinute în 2019, compania fiind la începutul unui nou ciclu de creştere accelerată şi sustenabilă.

Compania a derulat în decembrie 2019 o emisiune de obligaţiuni prin care a reuşit să atragă de la investitori 20 de milioane de euro. Cele 20.000 de bonduri, negarantate şi neconvertibile, cu o valoare nominală de 1.000 de euro, poartă o dobândă fixă de 4,45% pe an şi maturitatea în data de 12 noiembrie 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO