Burse - Fonduri mutuale

Compania de securitate cibernetică SafeTech începe un program de răscumpărare de acţiuni de maximum 40 de milioane de lei

Compania de securitate cibernetică SafeTech începe un...

Autor: Eduard Ivanovici

09.08.2022, 17:06 260

SafeTech Innovations, companie de securitate cibernetică listată sub simbolul SAFE la Bursă, a informat piaţa cu privire la începerea programului de răscumpărare a propriilor acţiuni ce va avea loc între 9 august 2022 şi 5 februarie 2024.

În conformitate cu Hotărârea AGEA din data de 21 iulie 2022, publicată în Monitorul Oficial, programul se referă la răscumpărarea de către SafeTech a unui număr maxim de 6.650.000 acţiuni, la un preţ minim de 0,2 lei per acţiune şi un preţ maxim de 6 lei per acţiune, în vederea implementării unui program de tip Stock Option Plan, conform unui raport publicat la Bursa din Bucureşti.

Luând în calcul valoarea superioară a intervalului de preţ, valoarea programului s-ar putea ridica la cel mult 39,9 milioane de lei.

„Compania poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni de până la 25% din cantitatea medie zilnică de acţiuni care sunt tranzacţionate pe piaţa pe care se efectuează achiziţia, calculat potrivit legislaţiei aplicabile, conform art. 3 alin. (3) al Regulamentului delegat nr. 1052/2016. Preţul de achiziţie va fi calculat, de asemenea, în conformitate cu prevederile regulamentului menţionat mai sus ”, conform documentului.

Totodată, SafeTech a selectat Goldring ca societate de servicii de investiţii financiare în vederea administrării programului de răscumpărare.

Programul de recompensare are ca obiectiv acordarea de drepturi privind dobândirea cu titlu gratuit a unui număr determinat de acţiuni, reprezentând maximum 10% din totalul capitalului social al SafeTech la orice moment, către angajaţi, administratori şi/sau directori în scopul fidelizării şi motivării acestora. 

Luna trecută, acţionarii companiei au aprobat repartizarea profitului net aferent anului 2021 rămas nedistribuit de 1,63 de milioane de lei, majoritatea banilor urmând a fi folosiţi pentru programul de răscumpărare de acţiuni proprii.

În T1/2022, afacerile operaţionale ale companiei au atins 3,4 milioane de lei, minus 23%, în timp ce profitul net a fost de 0,4 milioane de lei, în creştere cu 40%.

Prezente pe piaţa AeRO, acţiunile SAFE au pierdut 16% de la începutul anului, pe un rulaj de 23,3 milioane de lei. Conform datelor BVB, societatea are o valoare de piaţă de 174 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO