Burse - Fonduri mutuale

Compania de securitate cibernetică Safetech Innovations s-a transferat pe Piaţa Principală a Bursei de la Bucureşti, la doi ani de la debutul pe AeRO. Capitalizare de 216 mil. lei

Victor Gansac, preşedinte al Consiliului de Administratie şi CEO, Safetech Innovations

Victor Gansac, preşedinte al Consiliului de Administratie şi CEO, Safetech Innovations

Autor: Eduard Ivanovici

06.02.2023, 13:46 426

Safetech Innovations, companie locală de securitate cibernetică, prezentă pe piaţa de capital din ianuarie 2021, a debutat luni, 6 februarie, pe Piaţa Reglementată a Bursei sub simbolul bursier SAFE, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO. La momentul transferului, grupul avea o capitalizare de 216 milioane de lei, reiese dintr-un comunicat al BVB.

Compania este specializată exclusiv în furnizarea de servicii şi soluţii de securitate cibernetică companiilor locale şi internaţionale. De asemenea, Safetech este prezentă în trei ţări, prin birourile deschise în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, iar anul acesta îşi propune să deschidă un birou în Statele Unite.

„Suntem încântaţi că doi ani mai târziu ne-am atins obiectivele transmise investitorilor şi acţionarilor – creşterea performanţei financiare, extinderea în afara ţării, prin deschiderea de birouri în Londra şi Abu Dhabi, precum şi în curând în SUA şi trecerea pe Piaţa Principală (...) Odată cu acest transfer, Safetech Innovations intră într-o nouă etapă, cea a unei companii solide şi pregătite să acapareze oportunităţile din domeniul securităţii cibernetice la nivel global”, spune Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

Transferul acţiunilor Safetech Innovations pe Piaţa Reglementată a fost realizat cu sprijinul Alpha Bank România în calitate de intermediar, Cornerstone Communications pe post de consultant în piaţa de capital şi Baker Tilly Klitou and Partners în calitate de auditor. În după-amiaza zilei de luni, acţiunile SAFE erau pe minus cu 1,5%, pe un rulaj de 32.000 de lei.

„Acest transfer arată faptul că piaţa AeRO îşi îndeplineşte obiectivul de rampă de lansare pentru companiile cu potenţial de creştere, care îşi doresc să folosească toate beneficiile pieţei de capital şi care văd piaţa AeRO ca pe o pepinieră unde se pot pregăti pentru listarea pe segmentul principal al Bursei. Avem deja câteva companii listate pe piaţa AeRO care se bucură de premisele necesare pentru a deveni companii listate pe Piaţa Reglementată şi sperăm că vor urma în curând exemplul Safetech Innovations. Traiectoria parcursă de echipa Safetech este o poveste de succes la Bursa de Valori Bucureşti şi o felicităm pentru demersurile care au adus-o în acest moment important al evoluţiei sale pe piaţa de capital”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

În 2021, anul în care a debutat la BVB, acţiunile societăţii au fost cele mai tranzacţionate de pe piaţa AeRO. În cei doi ani de la listare, capitalizarea companiei a crescut de peste trei ori, ajungând la 216 milioane de lei. Luând în calcul şi dividendele distribuite de companie, investiţia realizată în acţiunile SAFE a adus un randament de 269% de la listare până în prezent.

Compania este deţinută de Victor Gânsac,  preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO, în proporţie de 36,76%, şi de Paul Rusu, director financiar, care deţine 36,74% din acţionariat.

Safetech Innovations este a treia companie listată la Bursa de Valori Bucureşti care trece de pe piaţa AeRO pe Piaţa Reglementată, după Chimcomplex Borzeşti (CRC, în ianuarie 2022 şi Bittnet Systems (BNET) în iunie 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO