Burse - Fonduri mutuale

Compania de securitate cibernetică SafeTech Innovations şi-a majorat profitul de peste două ori în primele nouă luni din 2022, la afaceri de 21 mil. lei, plus 58% an/an

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

Autor: Cristina Bellu

21.11.2022, 10:34 372

SafeTech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul SAFE, a raportat pentru primele nouă luni din 2022 venituri totale din exploatare de 28,3 milioane de lei, în creştere cu 49% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 5,3 milioane de lei, echivalentul unei majorări de 134% an/an.

În paralel, cifra de afaceri a ajuns la 20,8 milioane de lei, plus 58% an/an, pe fondul creşterii ponderii contractelor de servicii pentru securitate cibernetică.

„În primele nouă luni din 2022 activitatea a fost caracterizată de solicitări în creştere pentru serviciile noastre de securitate cibernetică. Am înregistrat o creştere atât a numărului de contracte recurente, cât şi la nivel de clienţi noi, reuşind să atragem patru noi clienţi în portofoliu doar în T3/2022. De asemenea, marja de profitabilitate netă s-a îmbunătăţit semnificativ în primele nouă luni ale anului, de la 17% în 2021 la 25% anul acesta. Rezultatul este unul satisfăcător, deoarece în 2019, marja noastră a fost sub 12%”, explică Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

Pe plan extern, entitatea din Marea Britanie este operaţională, activitatea acesteia urmând să se axeze în perioada următoare pe vânzarea de servicii şi soluţii Safetech în Marea Britanie şi SUA. În ceea ce priveşte entitatea din Emiratele Arabe Unite, aceasta va fi operaţională în următoarea perioadă, toate actele necesare fiind depuse la autorităţile relevante. Între timp, compania a executat deja un contract de testare de securitate pentru o companie din domeniul energiei din această ţară. Pentru entitatea din SUA, compania estimează că până la finalul anului va fi înfiinţată, iar din 2023, aceasta va deveni operaţională, menţionează datele transmise luni de oficialii companiei

În ceea ce priveşte transferul Safetech Innovations pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, compania a publicat săptămâna trecută situaţiile financiare pentru anii 2019-2021, întocmite conform IFRS şi auditate. În prezent, Safetech se află în etapele de finalizare a Prospectului şi transmiterea acestuia către ASF.

„Obiectivul nostru este să sunăm clopoţelul la BVB pentru a marca acest transfer, înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru 2022, şi anume, până la sfârşitul lunii februarie 2023. Ne dorim ca în raportul respectiv să includem deja situaţiile financiare care vor fi conforme cu IFRS”, a adăugat Victor Gânsac.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de peste 180 milioane de lei.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO