Burse - Fonduri mutuale

Compania de tehnologie 2Performant acordă acţionarilor 4 titluri gratuite la 1 acţiune deţinută printr-o majorare de capital social cu 0,5 mil. lei

Compania de tehnologie 2Performant acordă acţionarilor...

Autor: Cristina Bellu

04.10.2021, 10:25 722

2Performant, principalul jucător din piaţa de marketing afiliat din România, listat pe piaţa AeRO a BVB (simbol bursier 2P)  va acorda pentru acţionarii companiei înregistraţi la data de 28 octombrie, 4 acţiuni gratuite la 1 deţinută, printr-o majorare a capitalului social cu 495.970,4 lei, aferent unui număr de 4.959.704 acţiuni noi cu valoare nominală de 0,1 lei pe acţiune.

Acordarea de acţiuni este realizată după finalizarea operaţiunii de majorare de capital social prin aport în numerar pe care compania a derulat-o anul acesta pe Bursa de Valori Bucureşti şi în urma căreia a ridicat un capital în valoare de peste 5,3 milioane de lei. Astfel, şi investitorii care au participat la majorarea de capital vor beneficia de acţiuni gratuite, precizează un anunţ al companiei.

“Decizia a fost votată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 23 aprilie, când acţionarii au aprobat repartizarea profitului net al companiei aferent anului trecut prin capitalizare şi utilizare pentru acordarea de acţiuni către acţionari. Totodată, 2Performant intenţionează să acorde acţiuni gratuite şi în anii următori, ca parte din strategia sa de implementare a celor mai bune practici din piaţa de capital locală”, transmit reprezentanţii 2Performant.

2Performant este o companie de tehnologie şi de tip growth, aflată în creştere accelerată. Anul trecut platforma 2Performant.com a intermediat peste 1 milion de vânzări pentru cele aproape 800 de magazine online din platformă, în valoare de peste 50 de milioane de euro.

Cifra de afaceri a companiei a crescut în 2020 cu 31%, ajungând la 20,28 milioane de lei. În S1/2021, compania a raportat afaceri de 10,8 milioane de lei, plus 17%.

2Performant are o capitalizare de piaţă de 34 milioane de lei. De la începutul anului acţiunile companiei s-au apreciat cu 4,04%, pe un rulaj de 13,5 mil. lei.

Compania este deţinută de Dorin Boerescu, cu 33%, restul de acţiuni fiind la alţi acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO