Burse - Fonduri mutuale

Compania de tehnologie 2Performant, listată pe piaţa AeRO a BVB, va începe pe 31 mai tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital de 5 milioane lei

Compania de tehnologie 2Performant, listată pe piaţa...

Autor: Roxana Rosu

26.05.2021, 10:14 240

Compania de tehnologie 2Performant, listată pe piaţa AeRO a BVB (simbol 2P), va începe pe 31 mai tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital pe care urmează să o realizeze.

2Performant ţinteşte în cadrul operaţiunii de majorare de capital atragerea unei investiţii de 5 milioane de lei prin emiterea în cadrul operaţiunii a 185.500 acţiuni noi.

Prețul de subscriere pe acțiune a fost stabilit la 28,2764 lei/acțiune şi include valoarea nominală a acţiunii (0.1 lei) şi prima de emisiune.

Drepturile de preferinţă vor putea fi tranzacţionate pe piaţa AeRO până la 14 iunie 2021.

Pentru subscrierea unei acțiuni 2P noi sunt necesare 5,68424 drepturi de preferință, cu rotunjire la cel mai apropiat număr natural inferior.

Compania a anunţat că va acorda acţiuni gratuite pentru investitori, după încheierea majorării de capital cu aport de numerar astfel încât şi investitorii care participă la majorare vor primi acţiuni gratuite. 2Performant va acorda acţiuni gratuite în raport de 4 la 1, printr-o majorare a capitalului social cu suma maximă de 495.970,4 lei.

„2Performant se află în locul potrivit, la momentul potrivit: în sectorul de tech, la intersecţia dintre ecommerce şi marketing digital, două industrii care vor creşte rapid în perioada următoare în special în Europa Centrală şi de Est. Acesta este momentul să scalăm business-ul şi să ne extindem în alte pieţe, iar investiţiile pe care le vom realiza prin majorarea de capital vor accelera dezvoltarea companiei. Astfel vom genera creşterea prognozată pentru 2021, de 26% la nivelul cifrei de afaceri, şi punem bazele pentru dezvoltarea din anii următori astfel încât la finalul lui 2025 să creştem de până la 4 ori cifra de afaceri faţă de 2020”, spune Dorin Boerescu, CEO şi Preşedinte Consiliu de Administraţie 2Performant.

Anul trecut platforma de tehnologie 2Performant.com a intermediat peste 1 milion de vânzări pentru cele aproape 800 de magazine online din platformă, în valoare de peste 50 de milioane de euro. De asemenea, compania a generat o creştere de 31% a cifrei de afaceri, ajungând la 20,28 milioane de lei în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO