Burse - Fonduri mutuale

Compania de tehnologie 2Performant se listează pe 9 decembrie pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul 2P

Compania de tehnologie 2Performant se listează pe 9...

Autor: Tibi Oprea

07.12.2020, 13:28 952

Bursa de Valori Bucuresti a anunţat că miercuri, 9 decembrie, actiunile societăţii de tehnologie 2Performant, liderul pieţei de marketing afiliat din România, vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT). Acţiunile 2Performant vor fi tranzacţionate sub simbolul 2P.

Societatea va debuta pe piaţa AeRO cu o capitalizare anticipată de 30,8 milioane de lei (6,3 milioane de euro). Aceasta a fost calculată ca medie aritmetică simplă a valorilor rezultate din aplicarea metodei actualizării fluxurilor viitoare de numerar (30 de milioane de lei) şi a metodei comparaţiei prin multiplii de piaţă (31,6 milioane de lei), potrivit Memorandului întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare şi publicat pe site-ul BVB.

SSIF Goldring este Consultantul Autorizat care a asigurat admiterea la tranzacţionare a acţiunilor 2Performant. Debutul acestora la tranzacţionare va fi marcat prin deschiderea oficială a şedintei de tranzacţionare la sediul BVB, care va avea loc pe 9 decembrie, începând cu ora 9:30 şi va putea fi urmărită live pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucureşti i ale 2Performant.

Listarea tehnică la BVB a companiei 2Performant reprezintă primul pas din strategia de finanţare prin instrumentele oferite de Bursă, pe termen lung, prin care compania românească de tehnologie îşi propune să îşi consolideze şi dezvolte business-ul şi să capteze cât mai mult din creşterea comerţului online. Direct conectată la accelerarea semnificativă a comerţului online în această pandemie şi la evoluţia marketingului digital, compania de tehnologie 2Performant are un potenţial ridicat de creştere. Pentru primul semestru al anului 2020 compania a raportat o creştere a cifrei de afaceri cu 37,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la peste 9 milioane de lei. Totodată, compania a generat în aceeaşi perioadă vânzări pentru clienţii săi cu 54,1% mai mari, în valoare de peste 27 milioane de euro (TVA inclus). Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, indicele EBITDA a crescut în semestrul 1 cu 129%.

Societatea a generat în prima jumătate a anului pentru clienţii săi vânzări cu 54,1% mai mari, în valoare de peste 27 milioane de euro (TVA inclus). În acelaşi timp, comisioanele obţinute de afiliaţi prin intermediul platformei 2Performant.com au înregistrat o creştere de 38,1% şi au ajuns la aproape 1,7 milioane de euro.

Structura actuală a acţionariatului este formată din 44 de acţionari, dintre care: Dorin Boerescu, CEO şi acţionar major 2Performant (38,7%), Radu Spineanu, fondator 2Performant (10,1%), Sergiu Neguţ, membru în boardul consultativ 2Performant (7%). Peste 65% dintre acţiunile 2Performant sunt deţinute de management, fondatori şi membrii board-ului consultativ 2Performant. Aceştia au semnat un acord prin care s-au angajat că nu vor vinde acţiuni 2Performant în următoarea perioadă. Business-ul 2Performant este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitraşcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) şi are un board consultativ format din Sergiu Neguţ (investitor şi co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor şi co-fondator Deepstash) şi Matei Pavel (antreprenor, investitor şi co-fondator T-Me Studios).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO