Burse - Fonduri mutuale

Compania din IT Life is Hard, controlată de antreprenorul Cătălin Chiş, va distribui angajaţilor şi conducerii 3.822 de acţiuni gratuite răscumpărate de societate

Compania din IT Life is Hard, controlată de...

Autor: Tibi Oprea

09.12.2019, 00:00 561

Dezvoltatorul de soluţii software Life is Hard (simbol bursier - LIH) a finalizat programul de răscumpărare a acţiunilor proprii în cadrul căruia au fost răscumpărate 3.822 de acţiuni cu un cost total de achiziţie de 23.814 lei, potrivit unui raport la bursă. Potrivit hotărârii AGEA din 30 aprilie şi respectiv hotărârii administratorilor din 28 iunie, acţiunile vor fi alocate angajaţilor şi conducerii companiei, cu titlu de bonificaţie.

Plata acţiunilor răscumpărate se face din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii, înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale. Intermediarul tranzacţiilor a fost Goldring.

Compania este controlată de antreprenorul clujean Ioan-Cătălin Chiş în proporţie de 63,8%, în timp ce Erik Barna deţine 13,2% din capitalul social. De la începutul anului, acţiunile LIH înregistrează o scădere de 12,7% pe fondul unui rulaj de 2,2 milioane lei, emitentul ajungând la 14 milioane lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO