Burse - Fonduri mutuale

Compania producătoare de cărămizi Cemacon Cluj şi-a majorat capitalul social cu 2,46 milioane lei

Compania producătoare de cărămizi Cemacon Cluj şi-a...

Autor: Dan Grigore Ivan

26.07.2017, 00:00 372
Acţionarii producătorului de cărămizi Cemacon Cluj (CEON) au aprobat majorarea capitalului cu 2,46 milioane lei prin ridicarea dreptului de preferinţă al acţionarilor existenţi prin emisiunea a 2,9 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei per titlu şi un preţ de 0,84 lei per acţiune. Capitalizarea bursieră a producătorului de cărămizi a ajuns la 63,15 milioane lei (13,72 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii în valoare de 19 milioane lei, ce au antrenat o apreciere de peste 68%. Cemacon (CEON) s-a plasat pe locul al patrulea în topul celor mai mari aprecieri de pe piaţa de capital bucureşteană, cu un avans de 88%, faţă de o aprecierea de aproximativ 30% a indicelui BET, referinţa pieţei de capital locale. În acţionariatul Cemacon au intrat recent fraţii Pavăl, fondatorii retailerului de bricolaj Dedeman.

Aceştia deţin aproximativ o treime din companie. De la începutul anului acţiunile CEON au urcat cu aproximativ 74% pe un rulaj de circa 19 milioane de lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO