Burse - Fonduri mutuale

​Compania sud-coreeană Barunson, cea care a produs Parasite, filmul câştigător la Oscarurile din 2020, urcă cu aproape 20% la bursă pe tranzacţii de 284 mil. euro

​Compania sud-coreeană Barunson, cea care a produs...

Autor: Tibi Oprea

10.02.2020, 18:03 192

Barunson Entertainment & Arts, companie sud-coreeană care a produs filmul Parasite, cel care a câştigat Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de la ediţia din 2020, se apreciază puternic la bursă în contextul în care investitorii se aşteaptă la încasări mai mari din reclamă şi publicitate, arată datele agregate de ZF de la bursă şi de la Bloomberg.

Evoluţia, data prin aprecierea cu aproape 20% a preţului acţiunilor, vine în contextul în care pelicula sud-coreeană a reuşit cu doar 11 milioane de dolari să bată producţii americane cu bugete de câteva ori şi chiar zeci de ori mai mari.

Potrivit datelor agregate de ZF de la Investing.com, investitorii au tranzacţionat luni 154,7 milioane de acţiuni ale companiei la Bursa de la Seoul în valoare de circa 369 milioane de woni sud-coreeni, respectiv circa 284 milioane euro, adică de aproape 26 de ori mai mult decât bugetul filmului.

Acţiunile Barunson, companie cu 109 milioane euro capitalizare, au crescut cu circa 50% de când filmul Parasite a primit nominalizările la premiile Oscar, adică de la începutul lunii ianuarie.

Parasite – un thriller cu buget mic regizat de Bong Joon Ho – a devenit astfel primul film într-o limbă străină care a câştigat cele mai multe premii Oscar în cei peste 80 de ani în care se decernează Oscarurile.

Producţia a fost selectată şi la categoria cel mai bun film international, iar pe lângă aceste premii a câştigat încă patru nominalizări, printre care cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cea mai bună producţie şi cea mai bună editare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO