Burse - Fonduri mutuale

Companii de 20 mld. lei îşi anunţă pe bursă bilanţurile pe 2015 săptămâna viitoare

Companii de 20 mld. lei îşi anunţă pe bursă...

Autor: Roxana Pricop

05.02.2016, 00:04 607

În săptămâna 8-12 februarie sunt pro­gramate să îşi anunţe rezultatele finan­ciare preliminare pentru anul 2015 un număr de 19 companii, cu o ca­pi­talizare bursieră cumulată de peste 20 mld. lei.

Sezonul raportărilor este deschis de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi de fondul de investiţii imobiliare NEPI (NEP) care îşi vor anunţa rezultatele fi­nanciare marţi 9 februarie.

Conpet Plo­ieşti (COTE) urmează pe 10 fe­brua­rie, iar joi 11 februarie, BRD, a doua cea mai mare bancă din sistem, are programate întâlnirea cu analiştii şi in­vestitorii şi publicarea rezultatelor fi­nan­ciare preliminare. Grupul BRD, care include a doua bancă locală după active, a obţinut un pro­fit net de 380 mil. lei (echivalentul a 86 mil. euro) în primele nouă luni ale lui 2015, comparativ cu un rezultat de 38 mil. lei (8,6 mil. euro) în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, pe fondul re­du­cerii cu 54% a cheltuielilor cu pro­vi­zi­oa­nele de risc. Acţiunile BRD au scă­zut cu 15% în acest an, pe fondul co­rec­ţiilor care au afectat întreaga piaţă de acţiuni.

Brokerii se aşteaptă ca sezonul ra­portărilor financiare să mai anime piaţa, în condiţiile în care debutul slab de an, cu scăderi pentru majoritatea ac­ţiunilor şi a lichidităţii, i-a făcut pe investitori să fie extrem de prudenţi. În funcţie de cum arată bilanţurile com­paniilor s-ar putea decide evoluţia bursei din următoarele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO