Burse - Fonduri mutuale

Companiile cu rezultate bune au dominat topul creşterilor pe bursă în februarie

Companiile cu rezultate bune au dominat topul...

Autor: Adrian Cojocar

03.03.2014, 00:06 285
Bursa a avut parte în februarie de o perioa­dă slabă, indicii de referinţă mai mult stagnând faţă de luna precedentă, însă unele companii care au raportat în 2013 rezultate peste aşteptări au reuşit să se desprindă de pluton şi să consemneze creşteri.
 

Cea mai bună evoluţie luna trecută au avut-o titlurile producătorului de blocuri ceramice Cemacon Cluj (CEON), care s-au apreciat cu 38% după ce compania a raportat pe 2013 un avans al afacerilor de 38%, până la 48 mil. lei, iar pierderile s-au diminuat de trei ori, la 5,7 mil. lei. Creşterea acţiunilor a venit însă cu precădere pe fondul anunţului con­ducerii că fondul de investiţii Business Capital For Romania Opportunity, controlat de BCR şi omul de afaceri Florin Pogonaru, inten­ţionează să convertească în acţiuni creanţe ale companiei în valoare de 12 mil. euro, care ar reduce substanţial datoriile şi pier­derile financiare ale societăţii. Cemacon este una dintre performele bursei de anul trecut, când au urcat cu 151%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO