Burse - Fonduri mutuale

Companiile de construcţii listate la bursă fac profit din activităţi conexe

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Andrei Cîrchelan

22.08.2014, 00:07 1272

Companiile din sectorul construcţiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi-au optimizat costurile şi au mizat pe activităţi conexe în primul semestru al anului, astfel că au reuşit să treacă la un câştig cumulat de 2,8 milioane de lei, de la o pierdere de 2,27 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului anterior, chiar dacă piaţa construcţiilor nu a dat semnale de revenire.

La Transilvania Construcţii, societatea cu cel mai mare profit dintre companiile analizate, aproape jumătate din cifra de afaceri a venit din închirierea parcului logistic pe care îl operează la Cluj. În acelaşi timp, conducerea companiei a tăiat din costurile activităţii de construcţii şi a restructurat personalul.

Pe de altă parte, constructorul de magistrale de gaz Condmag şi-a extins pierderea deşi a triplat cifra de afaceri în perioada analizată.

Cele nouă companii analizate au cumulat în primul semestru venituri de 510 milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de primul semestru din 2013, în timp ce cheltuieile au crescut cu aproape 12%, la 505 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO