Business internaţional

Companiile din tehnologie au impulsionat toată bursa americană vineri, în ziua în care s-a declanşat al treilea război mondial, cel comercial

9 iul 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Datele publicate vineri, prin care pare că se desenează un peisaj economic favorabil în Statele Unite ale Americii, s-au dovedit mai puternice decât intrarea în vigoare a taxelor vamale, cel puţin vineri.

Tehnologia a condus creşterile, cu un indice Nasdaq ce a atins o creştere de 1,34%, în timp ce Dow Jones s-a apre­ciat cu 0,41%. Creşterea săptămânală a Nasdaq 100 a fost de 2,37%, în timp ce Dow Jones a avansat cu 0,76%. Totodată, companiile mici, repre­zentate de indicele Russell 2000, au crescut mai repede decât piaţa săptămâna trecută, după o urcare de 3,10%, din care 0,87% doar vineri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.07.2018

 
Cuvinte cheie:
bursa
, companii
, tehnologie
, americana
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide