Burse - Fonduri mutuale

Companiile listate la BVB vor primi până la finalul anului un scor privind relaţia lor cu investitorii

Companiile listate la BVB vor primi până la finalul...

Autor: Roxana Rosu

16.05.2019, 13:31 170

Companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vor primi până la finalul anului un scor privind relaţia lor cu investitorii şi conformarea cu Codul de Guvernanţă Corporativă al BVB, în baza unei noi metodologii lansată de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) . 

Noua metodologie include 15 criterii pentru fiecare dintre următoarele categorii: echipa de relaţii cu investitorii, guvernanţa corporativă, transparenţa, abordarea proactivă a relaţiei cu investitorii, instrumentele interactive de IR, acoperirea de către analişti financiari şi raportarea non-financiară.

Metodologia propusă este lansată spre consultare publică din aprilie 2019, iar companiile listate au la dispoziţie cel puţin 6 luni pentru a se conforma.  Prima evaluare va fi făcută de ARIR în decembrie 2019.

Scorul maxim este de 10 puncte şi va fi afişat pe website-ul www.bvb.ro în cadrul paginii dedicate fiecărei companiii şi pe website-ul ARIR. 

ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată în noiembrie 2018 pentru a oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţa corporativă.

Membrii fondatori sunt Bursa de Valori Bucureşti, ALRO, Franklin Templeton Management – suc. Bucureşti, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Raduta şi Tony Romani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO