Burse - Fonduri mutuale

Comvex Constanţa a trecut pe profit în trimestrul III

Comvex Constanţa a trecut pe profit în trimestrul III

Autor: Ioana Tudor

20.11.2014, 00:00 203

Comvex Constanţa (simbol bursier CMVX), companie care controlează cel mai mare terminal de mărfuri vrac din portul de la Marea Neagră, a raportat o cifră de afaceri de 20,2 milioane de lei în trimestrul al treilea, de două mai mică decât rulajul obţinut în perioada similară a anului trecut. În schimb, compania a obţinut profit, în sumă de 7 mil. lei, după pierderi de 1,5 mil. lei în trimestrul al treilea din 2013, graţie înregistrării de profit financiar şi din exploatare.

Astfel, operatorul portuar a încheiat primele nouă luni cu un rulaj de 51,2 mil. lei şi un profit net de 7,6 mil. lei. Comvex va construi un terminal de import-export al cerealelor cu capacitatea de 200.000 de tone, cu intenţia de a atrage la Constanţa un trafic suplimentar de cereale de câteva milioane de tone anual.

Compania deţine în prezent cel mai mare terminal din Constanţa specializat pe descărcarea mărfurilor cu specific industrial, precum cărbune sau minereu de fier. Planul de extindere pe segmentul cerealelor vine în contextul în care mai toţi operatorii portuari din Constanţa şi-au reorientat punctul de greutate al businessului către deservirea exportului de cereale după ce România a devenit un nod important pe harta comerţului cu materii prime agricole în zonă.

Compania este controlată indirect de două persoane fizice, Liviu-Marin Muntean şi Corneliu Idu, care prin firma Solidmet Bucureşti deţin 63,2% din acţiunile Comvex. În acţionariat se mai regăseşte Expert Placement Services cu o participaţie de 28,1% din titluri. Acţiunile Comvex se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ la un preţ de 20,31 lei/titlu, referinţă la care valoarea de piaţă a companiei este de circa 114,8 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO