Comvex construieşte un terminal de cereale prin care va creşte cu câteva milioane de tone traficul prin portul Constanţa

4 sep 2014 Autor: Radu Bostan

Operatorul portuar Comvex (simbol bursier CMVX) va construi un terminal de import-export al cerealelor cu capacitatea de 200.000 de tone, cu intenţia de a atrage la Constanţa un trafic suplimentar de cereale de câteva milioane de tone anual.

Comvex, firmă controlată de omul de afaceri Corneliu Idu, deţine în prezent cel mai mare terminal din Constanţa specializat pe descărcarea mărfurilor cu specific industrial, precum cărbune sau minereu de fier. Ter­minalul este amplasat în zona cu cea mai mare adâncime a apei din port, 19 metri, astfel că poate deservi nave de tonaj mai greu decât competitorii.

„În prezent portul Constanţa are câteva terminale de cereale, dar acestea sunt plasate în zone care permit un acces relativ limitat, de capacitate mică, cabotaj (transport de-a lungul coastei, la distanţă mică spre larg – n. red.) şi trafic din zone apropiate, de exemplu Orientul Mijlociu. Noi gândim că o asemenea capacitate de rulare este bună pentru că vom putea asigura o zonă în care să acosteze vapoarele cele mai mari şi astfel să asigurăm acces către pieţele cele mai importante“, a spus Viorel Panait, directorul general al Comvex.

Astfel, viitorul terminal, care va fi con­struit dacă investiţia este aprobată de ac­ţio­nari, va putea descărca nave cu capacitatea de 90.000 de tone, în condiţiile în care celelalte terminale din Constanţa nu pot deservi vapoare mai mari de 50.000 de tone.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2014

 
Cuvinte cheie:
Comvex
, terminal de cereale
, portul constanta
, import
, trafic
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide