Burse - Fonduri mutuale

Comvex construieşte un terminal de cereale prin care va creşte cu câteva milioane de tone traficul prin portul Constanţa

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan

04.09.2014, 00:05 780

Operatorul portuar Comvex (simbol bursier CMVX) va construi un terminal de import-export al cerealelor cu capacitatea de 200.000 de tone, cu intenţia de a atrage la Constanţa un trafic suplimentar de cereale de câteva milioane de tone anual.

Comvex, firmă controlată de omul de afaceri Corneliu Idu, deţine în prezent cel mai mare terminal din Constanţa specializat pe descărcarea mărfurilor cu specific industrial, precum cărbune sau minereu de fier. Ter­minalul este amplasat în zona cu cea mai mare adâncime a apei din port, 19 metri, astfel că poate deservi nave de tonaj mai greu decât competitorii.

„În prezent portul Constanţa are câteva terminale de cereale, dar acestea sunt plasate în zone care permit un acces relativ limitat, de capacitate mică, cabotaj (transport de-a lungul coastei, la distanţă mică spre larg – n. red.) şi trafic din zone apropiate, de exemplu Orientul Mijlociu. Noi gândim că o asemenea capacitate de rulare este bună pentru că vom putea asigura o zonă în care să acosteze vapoarele cele mai mari şi astfel să asigurăm acces către pieţele cele mai importante“, a spus Viorel Panait, directorul general al Comvex.

Astfel, viitorul terminal, care va fi con­struit dacă investiţia este aprobată de ac­ţio­nari, va putea descărca nave cu capacitatea de 90.000 de tone, în condiţiile în care celelalte terminale din Constanţa nu pot deservi vapoare mai mari de 50.000 de tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO