Burse - Fonduri mutuale

Comvex taie la jumătate ţinta de profit după ce un port din Croaţia i-a „furat“ businessul

Comvex Constanţa controlează cel mai mare terminal de mărfuri vrac din portul de la Marea Neagră

Comvex Constanţa controlează cel mai mare terminal de mărfuri vrac din portul de la Marea Neagră

Autor: Radu Bostan

20.08.2014, 00:06 844

Comvex Constanţa (simbol bursier CMVX), companie care controlează cel mai mare terminal de mărfuri vrac din portul de la Marea Neagră, şi-a înjumătăţit ţinta de profit pentru acest an după ce importatorii şi exportatorii de minereu de fier şi cărbune şi-au redus volumele descărcate sau încărcate ori şi-au mutat businessul pe un port din Croaţia.

Comvex îşi bugetase pentru 2014 venituri de 14 milioane de euro, mizând pe încasări de peste 7,8 milioane de euro din servicii de manipulare a mărfurilor prestate pentru principalii clienţi, anume combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, casa de trading Aria International şi compania locală Transport Trade Services. Din această activitate, compania previzionase un profit net de 530.000 de euro, însă evenimentele ulterioare au redus traficul de mărfuri prin terminal, astfel că ţinta va fi ratată, arată o notă a administratorilor adresată acţionarilor.

Motivele sunt reducerea semnificativă a cererii de minereuri de fier pe piaţa Chinei, „cu consecinţa imposibilităţii valorificării acestor materii prime de către clienţii Comvex – Elixir şi Aria“. Comvex a încheiat în 2012 un contract cu casa germană de comerţ Aria, care prevedea expedierea a 11,2 milioane de tone de minereu de fier prin Constanţa. Volumul programat pentru anul acesta s-a redus însă cu 100.000 de tone, iar Comvex a ajuns la o scădere de 71% a încasărilor de la Aria, anterior cel mai mare client.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO