Instanţa a confirmat planul de reorganizare a companiei la trei ani după ce aceasta a intrat în insolvenţă cu datorii de 160 milioane de lei şi rezultat operaţional negativ. Administratorii susţin, pe baza evoluţiei companiei în perioada de observaţie, că „o reorganizare clasică nu ar fi posibilă, deoarece un plan care prevede doar continuarea activităţii debitoarei nu ar putea fi îndeplinit, ajungându-se la faliment.“
În consecinţă, planul prevede ca o nouă firmă să preia doar 6% din activele şi pasivele Concefa şi să continue activitatea de construcţii, mizând pe lucrări la podul Giurgiu-Ruse peste Dunăre şi la gara Râmnicu Vâlcea, cât şi pe lucrări nou-contractate a căror valoare să crească de trei ori în următorii ani. Firma ar urma să genereze profit net de 510.000 lei în primul an de aplicare a planului.
Restul activelor şi pasivelor, adică majoritatea datoriilor, ar rămâne la „vechea“ Concefa, care ar începe lichidarea terenurilor şi apartamentelor deţinute de companie, dar care nu au legătură cu core-businessul. Potrivit evaluărilor administratorilor, imobilele ar fi scoase la licitaţie la un preţ de pornire de 6,3 milioane de euro (fără TVA).