Concefa Sibiu îşi va lista la bursă divizia „bună“, fără datorii, care va prelua şi licitaţiile cu statul

21 sep 2015 Autor: Roxana Pricop

Firma de construcţii Concefa Sibiu (simbol bursier COFI), aflată în insolvenţă din anul 2012, va desprinde o parte din active şi datorii către o companie nouă, numită Concefa Construcţii Căi Ferate, care va continua să activeze în acest sector fără a fi grevată de datorii.

Motivul divizării este legat de faptul că firma principală nu poate participa la licitaţii din fonduri publice pentru că este sub administrare judiciară. Noua Concefa va prelua două contracte pentru lucrări la podul Giurgiu-Ruse peste Dunăre şi pentru modernizarea staţiei CFR Râmnicu-Vâlcea, cât şi automobile, utilaje şi materiale de construcţii, în valoare totală de 5,5 milioane de lei.

Tot firma nouă va mai prelua şi datorii de 5 milioane de lei către Raiffeisen Leasing IFN, Raiffeisen Bank, BRD şi Karpi Expert, o firmă de recuperare creanţe. Divizarea Concefa se va face simetric, adică acţionarii actuali vor primi o participaţie egală în noua Concefa, care va avea un capital social de 5,8 milioane de lei şi va fi listată la  bursa de la Bucureşti.

Concefa a intrat în insolvenţă în 2012 şi este deţinută de Adina Blajiu (31,5%) şi familia Cercel (32%). De atunci, acţiunile COFI au fost suspendate de la tranzacţionare. Acţionarii Concefa sunt chemaţi în AGA pe 23 octombrie pentru a aproba divizarea societăţii.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.09.2015

 
Cuvinte cheie:
Concefa Sibiu
, listare
, bursa
, divizie
, datorii
, Concefa Constructii Cai Ferate
, constructii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide