Burse - Fonduri mutuale

Condmag a intrat în insolvenţă după ce a scăzut pe bursă cu 70% într-o lună

Gheorghe Călburean, principalul acţionar al Condmag Braşov

Gheorghe Călburean, principalul acţionar al Condmag Braşov

Autor: Radu Bostan

21.07.2015, 00:06 1285
Constructorul de conduc­te de gaze şi apă Condmag Braşov (simbol bursier COMI), controlat de omul de afaceri Gheorghe Călbu­rean, a intrat oficial în insol­ven­ţă, acţiunile sale fiind sus­pen­date începând de ieri, 20 iulie, de la tranzacţionare după ce s-au pră­buşit cu 70% în şapte săptămâni.
 
Acţiunile Condmag au scăzut ra­pid pe bursă începând de pe 3 iu­nie, când firma de foraj Dafora Me­diaş (DAFR), cel mai mare acţio­nar al constructorului de conducte şi prin­cipala companie a lui Călbu­rean, şi-a cerut insolvenţa. Dafora de­ţine 45,8% din acţiunile Condmag.
 
Din cauza asocierii cu Da­fora, titlurile Condmag s-au depreciat cu 58% între 3 iunie şi 14 iulie. În acea zi, constructorul a anunţat însă că şi-a cerut la rândul său insolvenţa, pro­vo­când un nou val de vânzări, în care acţiunile au mai înregistrat o scă­dere de 23%. În total, Condmag a pier­dut 10 milioane de lei din ca­pita­lizarea bursieră, înainte ca acţiunile să-i fie suspendate pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO