Burse - Fonduri mutuale

Condmag calcă pe urmele Dafora: îşi cere insolvenţa din cauza lipsei de contracte

Gheorghe Călburean

Gheorghe Călburean

Autor: Radu Bostan

16.07.2015, 00:06 1551
Constructorul de conducte Condmag Braşov (simbol bursier COMI), controlat de Gheorghe Călburean, şi-a cerut intrarea în insolvenţă, solicitarea venind la o lună şi jumătate după ce Dafora Mediaş, o altă firmă con­trolată de Călburean, a cerut reorga­ni­zarea.
 
Ambele companii susţin că se confruntă cu o penurie de contracte, pe fondul reducerii investiţiilor în producţia de petrol şi gaze naturale. Peste condiţiile dificile de piaţă s-au suprapus gradul mare de îndatorare şi mai mulţi ani consecutivi de pierderi. Condmag a încheiat ultimii trei ani pe minus, deşi cifra de afaceri i-a crescut an de an, la fel şi datoriile.
 
Condmag avea la 31 martie datorii totale de peste 100 milioane de lei, dintre care obligaţiile cu scadenţă mai mică de un an se ridicau la 74,8 milioane de lei. Veniturile Condmag au scăzut în primul trimestru la 7,6 milioane de lei, de la 52,8 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, însă pierderile s-au înjumătăţit, la 3,4 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO