Burse - Fonduri mutuale

Conducerea Electrica a decis prelungirea mandatului directorului general interimar Alexandru-Aurelian Chiriţă până la 28 februarie sau până la numirea unui nou director general

Conducerea Electrica a decis prelungirea mandatului...

Autor: Eduard Ivanovici

30.12.2022, 13:03 177

Distribuitorul şi furnizorul de energie electrică Electrica (simbol bursier EL) a anunţat piaţa de capital că, în data de 29 decembrie 2022, Consiliul de Administraţie al grupului a hotărât prelungirea mandatului de director general interimar al lui Alexandru-Aurelian Chiriţă până la data de 28 februarie 2023 sau până la numirea unui nou director general, respectiv până la revocare.

De asemenea, Consiliul de Administraţie a decis asupra prelungirii mandatului directorului executiv financiar interimar Ştefan-Alexandru Frangulea până la aceeaşi dată, potrivit unui raport publicat la BVB.

Compania a raportat un profit net de 533 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 640,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, şi venituri de 7,2 miliarde de lei, plus 44%.

Acţiunile EL au pierdut 20,5% anul acesta, pe un rulaj de 145 de milioane de lei. Deţinută în proporţie de 48,8% de statul român prin Ministerul Energiei, compania are o valoare de piaţă de 2,7 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO