Burse - Fonduri mutuale

Conducerea SIF Oltenia, cea mai darnică cu acţionarii: 73% din profit propuse pentru dividende

Conducerea SIF Oltenia, cea mai darnică cu acţionarii:...

Autor: Roxana Pricop

12.03.2015, 00:06 2049
Consiliul de administraţie al SIF Oltenia (SIF5), în frunte cu Tudor Ciurezu, a anunţat ieri pe bursă propunerea de dividend pentru anul în curs, acţionarii urmând să încaseze o sumă brută de 0,12 lei/acţiune, în cuantum total de 69,6 milioane de lei, din profitul raportat de societate anul trecut.
 
Suma propusă spre recompensare acţio­narilor reprezintă 73% din profitul de 94,8 milioane de lei pe 2014, aceasta fiind cea mai ridicată rată de distribuţie din rândul SIF-urilor care şi-au comunicat planurile de dividend până în prezent. Anul trecut, rata de distribuţie la SIF5 a fost de 70% din profit.
 
Conducerea SIF Transilvania (SIF3) a propus un dividend brut de 0,0125 lei/acţiune din profitul realizat anul trecut, reluând astfel recompensarea acţionarilor după o pauză de un an. Suma totală propusă spre dividende reprezintă 49% din profitul net de 54,8 milioane de lei înregistrat în 2014.
 
SIF Moldova (SIF2) vrea să recom­pen­seze acţionarii cu dividende de 22% din profitul record de 237 de milioane de lei raportat anul trecut. Alte 52 de milioane de lei din profit ar urma să intre la majorarea capitalului so­cial, iar investitorii să primească acţiuni gratuite în raport de 1 la 1. SIF2 mai cere acordul acţionarilor pentru a răscumpăra 1% din acţiuni.
 
Dividendele propuse de SIF Oltenia oferă un randament de 7% raportat la cel mai recent preţ din piaţă, faţă de un randament al dividendului de 4% la SIF Transilvania şi de circa 5% la SIF Moldova. Anunţul dividen­delor a ajutat acţiunile SIF5 să îşi reducă scăderea în şedinţa de ieri, de la minus 1,7% până la un minus de sub 1%.
 
Acţionarii vor vota propunerea de divi­dend a conducerii SIF Oltenia în AGA din 28 aprilie. Tot atunci, aceştia  vor alege un admi­nis­trator cu mandat definitiv până în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO