Burse - Fonduri mutuale

Conducerea Teraplast dă unde verde fuziunii prin absorbţie a Teraplast Recycling şi Politub

Conducerea Teraplast dă unde verde fuziunii prin...

Autor: Roxana Rosu

12.02.2020, 11:33 326

Companiile Teraplast Recycling, specializată în reciclarea de PVC rigid, şi societatea Politub, producător de ţevi şi fitinguri din polietilenă, ambele deţinute de Teraplast SA, vor fuziona conform proiectului elaborat în decembrie 2019.

Consiliul de Adminitraţie al Teraplast a aprobat în şedinţa din 11 februarie absorbţia de către Teraplast Recycling a societăţii Politub.

Prin urmare, Politub va fi dizolvată fără lichidare, urmând a fi radiată, iar patrimoniul acesteia va fi transmis către societatea absorbantă Teraplast Recycling, în schimbul atribuirii către acţionarii Politub de acţiuni noi, emise de Teraplast Recycling.

Grupul TeraPlast, controlat e Dorel Goia, in­clu­de com­pa­nia TeraPlast (pro­­du­cător de ţevi, gra­nule şi pro­fi­luri din PVC), subsidiarele TeraSteel şi TeraSteel Serbia (pro­ducători de panouri sand­wich şi structuri metalice zin­cate), subsidiara Teraglass (pro­­du­cător de ferestre şi uşi din PVC), subsidiara TeraPlast Logis­tic, TeraPlast Ungaria (distribuitor), Depaco (producător de ţiglă metalică) şi Politub (producător de ţevi).

Grupul a obţinut în primele nouă luni ale anului trecut venituri de 719 mil. lei, în creştere cu 22%, şi un profit de 33,7 mil. lei, plus 51% faţă de ianuarie-septembrie 2018.

Teraplast SA, principala firmă din grup, are o capitalizare de 420 milioane lei şi este controlată în proporţie de 46,8%  de omul de afaceri Dorel Goia, în timp ce fondul de investiţii cu sediul în Luxemburg KJK Balkan Holding are o participaţie de 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO