Burse - Fonduri mutuale

Conex Iasi a dat pe Marub Brasov 5 mil. euro

19.09.2006, 19:59 252

Grupul industrial Conex Iasi, detinut de Ioan si Tereza Prisecaru, a cumparat ieri un pachet de 97% din actiunile companiei de productie si reparatii de material rulant Marub Brasov, in cadrul a doua tranzactii rulate pe piata RASDAQ.
Conex a platit 19,27 milioane de lei (5,5 milioane de euro) pentru pachetele celor doi actionari principali ai Marub.
SIF Transilvania detinea 56,4% din Marub, in timp ce compania Tehmin Brasov controla un pachet de circa 40,4%. SIF Transilvania a incasat un pret pe actiune mai mare decat Tehmin. SIF Transilvania a vandut actiunile la 16,5 lei/actiune incasand 3,5 milioane de euro, in vreme ce Tehmin a primit 13 lei/actiune, adica 2 milioane de euro pentru pachetul detinut.
Marub are in prezent o situatie financiara dificila, SIF Transilvania propunand la ultima Adunare Generala intrarea in insolventa si adoptarea unui plan de redresare financiara. "Credem ca situatia noastra de acum se va imbunatati dupa preluarea de catre Conex. Este posibil sa urmeze o majorare de capital", a declarat directorul Marub, Andreiu Boeriu.
El a spus ca situatia dificila a societatii este cauzata in principal de nerecuperarea unor creante de la CFR, conditii in care compania nu a putut sa isi plateasca o serie de datorii, desi are comenzi.
Grupul Conex a fost infiintat in 1993, printre firmele care fac parte din acesta numarandu-se Adimet, Agmus, Conex Protection sau Tess Conex. Grupul actioneaza prin aceste companii in industria de piese auto, lacuri si vopsele si servicii industriale. Conform ultimelor date disponibile, grupul a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape 90 de milioane de euro si circa 3.000 de angajati.
Marub a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 6,6 milioane de euro si cu un profit de 62.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO