Burse - Fonduri mutuale

Conferinţa ConFeas 2019. Lucian Anghel, preşedintele BVB: Guvernele şi economia vor avea de suferit dacă pieţele de capital nu se vor dezvolta

Conferinţa ConFeas 2019. Lucian Anghel, preşedintele...

Autor: Iulian Tenchiu

14.06.2019, 12:32 214

Datorită rolului pe care pieţele de capital îl joacă în economie, guvernul trebuie să caute sprijinirea acestui element, care poate genera evoluţia economiei. În cazul în care guvernul va alege să nu acţioneze, economia va avea de suferit consecinţele acestei alegeri. România s-a bucurat în ultimii ani de una dintre cele mai puternice creşteri economice din rândul ţărilor membre UE, evoluţie susţinută de cererea internă dezvoltată, sunt o parte din concluziile conferinţei ConFeast 2019 de la BVB. 

„Guvernul şi economia vor avea de suferit dacă pieţele de capital nu se vor dezvolta. In ultimii ani Romania avut cea mai rapidă creştere economică din UE si cred ca aceasta va continua şi în anii care vor veni. Acest lucru se va traduce printr-o majorarea a PIB-ului. Ne bucurăm de o cerere internă puternică,  motiv pentru care nu ne bazăm doar pe cererea externă”, a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB, în cadrul ConFeas 2019, organizată de BVB.

Pieţele de capital reprezintă unul dintre cele mai important instrumente, care pot juca un rol important în economia unei naţiuni. Pentru realizarea acestui scop, bursele trebuie să meargă într-o direcţie unitară, atât pentru a sprijini şi dezvolta economia, cât şi pentru asigurarea educaţiei financiare.

„Bursele sunt un instrument puternic pentru creşterea economică. Ele alimentează economia şi  trebuie sincronizate cu tehnologia pentru a îmbunătăţirea situaţiei economice. Comunitatea burselor ar trebui să meargă către unitate, dacă vor să se dezvolte şi dacă vor să propage în mod eficient educaţia financiară”, a mai spus Lucian Anghel.

Lucian Anghel, reprezentând Bursa de Valori Bucuresti, a fost numit preşedinte al Comitetului de Audit al Federation of Euro-Asian Stock Exchanges - FEAS. 

Numirea a avut loc înainte de evenimentul internaţional găzduit de Bursa de Valori Bucuresti şi partenerii: #ConFEAS2019 Pieţele financiare dincolo de tehnologie.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO