Burse - Fonduri mutuale

Connections Consult, companie listată pe piaţa AeRo, cumpără Brusch Services, firmă de consultanţă şi dezvoltare de soft deţinută anterior de Gustav Bruckner şi Axel Schwartz

 Connections Consult, companie listată pe piaţa AeRo,...

Autor: Roxana Rosu

05.10.2021, 15:45 311

Connections Consult, companie listată pe piaţa AeRO a BVB sub simbolul CC, a achiziţionat firma Brusch Services, specializată în consultanţă IT şi dezvoltare software în regim de nearshoring (furnizare de servicii către pieţe apropiate României), deţinută anterior de Gustav Bruckner şi Axel Schwartz.

Este prima achiziţie din acest an pe care o realizează Connections Consult, în contextul în care compania s-a listat recent, marcând o nouă etapă de dezvoltare a businessului. Compania are 300 de angajaţi, birouri în Bulgaria şi Serbia şi reprezentanţi de vânzări în Germania şi Arabia Saudită. Anul trecut, Connections Consult a avut afaceri de 7 milioane euro.

Brusch Services este activă pe trei pieţe (România, Germania, Finlanda) şi a obţinut o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro în anul 2020. Printre clienţii din portofoliul companiei se numără companii multinaţionale din Banking & Financial services, Automotive, Retail, etc.

Firma oferă consultanţă pe toate palierele de dezvoltare a unui produs software şi vrea să devină o platformă de management al talentelor înalt calificate în tehnologie, în cadrul grupului Connections Consult.

„Motivele pentru care am decis să facem această tranzacţie sunt strategia pentru consolidarea şi dezvoltarea competenţelor în tehnologie, accesul pe pieţe externe şi nevoia de a crea o platformă de management al talentelor care să ne ofere un avantaj semnificativ în competiţia pentru atragerea resursei umane calificate - probabil cea mai mare provocare în industria noastră. Estimăm că achiziţia Brusch va aduce o creştere cu cel puţin 10% a cifrei de afaceri a grupului şi 15% a profitului brut, în urma consolidării situaţiilor financiare, în 2022”, declară Bogdan Florea, fondator şi CEO Connections Consult.

Gustav Bruckner şi Axel Schwartz, foştii acţionari ai Brusch Services SRL, au ieşit din acţionariatul companiei, după o perioadă de aproape 7 ani, cedându-şi pachetele de acţiuni către Connections  Consult.

„Ne bucurăm că putem transfera proprietatea şi operarea companiei către grupul Connections şi suntem convinşi că, prin integrare, Brusch Services va avea oportunităţi noi de dezvoltare. Prin construirea de sinergii cu alte companii din grup, Brusch Services va putea să devină ceea ce îşi doresc noii acţionari, şi anume un centru solid de consultanţă în tehnologie care va agrega competenţe avansate. Sunt sigur, cunoscând managementul Connections, că planurile lor strategice vor fi completate în mod fericit cu noua achiziţie.” a declarat Gustav Bruckner, antreprenor cu experienţă de peste 35 de ani în industria IT.

Connections Consult este unul din principalii parteneri ai UiPath în România, alături de care a implementat procese de automatizare în industrii cheie. Clienţii Connections sunt companii globale şi companii medii româneşti din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom şi Retail.

Connections a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO