Burse - Fonduri mutuale

Connections Consult raportează o cifră de afaceri la nouă luni de 28,3 de mil. lei, în creştere cu 6% faţă de perioada similară de anul trecut, şi un profit net de 1,5 mil. lei, minus 6%. Acţiunile, declin de 4%

Bogdan Florea, CEO al Connections Consult

Bogdan Florea, CEO al Connections Consult

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2021, 16:45 254

Connections Consult (CC), furnizor de soluţii şi servicii IT listat pe piaţa AeRO la sfârşitul lunii septembrie, a raportat o cifră de afaceri la nouă luni din 2021 în valoare de 28,3 milioane de lei, în creştere cu 6% faţă de nivelul obţinut în aceeaşi perioadă din 2020, adică 26,8 milioane de lei. Totodată, societatea a obţinut un profit net de 1,48 de milioane de lei, minus 6% prin raport cu ianuarie-septembrie 2020, conform datelor publicate la BVB.

Luni, la ora 16:30, acţiunile CC se depreciau cu 3,9%, pe un rulaj de aproape 90.000 de lei. În ultima lună, compania a suferit un declin de 11,5% pe bursă, afişând în prezent o valoare de piaţă de 66,6 milioane de lei.

„Cele 9 luni din 2021 au însemnat pentru Connections o perioadă de evoluţie şi de schimbări majore, atât în ceea ce priveşte derularea plasamentului privat, accesul pe piaţa de capital şi statutul de companie publică, precum si iniţierea unor proiecte importante cu impact major asupra clienţilor şi industriilor în care activează. De asemenea, am continuat dezvoltarea de produse software cu un grad substanţial de diferenţiere începută in 2020  (...) În perioada imediat următoare, până la închiderea exerciţiului financiar la 31 decembrie 2021, Connections va continua să se concentreze pe dezvoltarea guvernanţei corporative, făcând deja paşi importanţi prin angajarea de profesionişti cu experienţă în funcţii cheie, cum ar fi cea de COO şi CFO”, spune CEO-ul Bogdan Florea.

Recent, Connections a achiziţionat 100% din acţiunile Brusch Services, grup specializat în consultanţă IT şi dezvoltare software în regim de nearshoring (furnizare de servicii către pieţe apropiate României). Oferind consultanţă pe toate palierele de dezvoltare a unui produs software, dar având, cu precădere, experienţă solidă in implementări Oracle, SAP si dezvoltare software bazată pe tehnologie Java, Brusch Services va deveni o platformă de management al talentelor înalt calificate în tehnologie, în cadrul grupului Connections, si va fi integrată în verticala de dezvoltare software, reiese din raportul financiar.

Astfel, oportunităţile de acces către pieţe externe, în special către cea germană, pe care le oferă Brusch Services SRL, vor permite lărgirea portofoliului de clienţi al grupului şi in în industria serviciilor financiare din afara României.

Connections are 300 de angajaţi, birouri în Bulgaria şi Serbia şi reprezentanţi de vânzări în Germania şi Arabia Saudită, firma fiind înfiinţată în 2005 de CEO-ul Bogdan Florea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO