Burse - Fonduri mutuale

Connections Consult se listează pe piaţa AeRO a BVB: capitalizare de 66 mil. lei şi tranzacţii de 800.000 lei în primele două ore de tranzacţionare

Connections Consult se listează pe piaţa AeRO a BVB:...

Autor: Tibi Oprea

22.09.2021, 11:44 585

Connections Consult, companie înfiinţată în 2005 specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii IT, a debutat astăzi, 22 septembrie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier CC. La ora 11.40, acţiunile CC înregistrau o scădere de 11,6% faţă de preţul din plasamentul privat derulat înaintea listării, la 61 de lei pe unitate, pe fondul unor tranzacţii de 801.000 lei, compania afişând o capitalizare de 66 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Compania îşi desfăşoară activitatea la nivel regional, având birouri în România, Bulgaria şi Serbia. Anterior listării, Connections Consult a derulat un plasament privat de acţiuni prin care a atras de la investitorii din piaţa de capital fonduri de 10 milioane de lei, destinate deschiderii unei subsdiare în State Unite ale Americii, investiţii în produse proprii şi în alte companii din domeniu.

„Listarea Connections Consult consolidează sectorul de companii IT şi software prezente la Bursa de Valori Bucureşti, fiind a patra companie din acest domeniu care vine în acest an pe piaţa de capital.  Este de asemenea cea de-a 19-a companie care se listează la bursă în 2021. Echipa Connections Consult a crescut mult în 15 ani de activitate şi ne bucurăm că putem să sprijinim şi să fim martorii ascensiunii companiei pe piaţa locală şi internaţională”, a spus Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

„După 15 ani de experienţă în tehnologie şi eficientizarea proceselor de business, marcaţi de o creştere constantă a cifrei de afaceri şi a profitului, avem toate motivele să fim optimişti că, odată cu intrarea pe piaţa de capital, planurile noastre de dezvoltare, în ţară şi peste hotare, vor fi impulsionate şi susţinute intens de acest nou statut de companie listată. Ne aflăm într-un moment favorabil, când afacerile şi întreaga societate fac paşi acceleraţi în direcţia transformării digitale şi suntem gata să valorificăm aceste oportunităţi. Finanţarea atrasă de la investitori ne ajută în extinderea pe pieţele externe, vizând în primul rând piaţa din America de Nord, la dezvoltarea de produse, în zona roboţilor specializaţi şi în cea a folosirii tehnologiei pentru promovarea energiei verzi, precum şi la achiziţia de companii cu profil complementar. De asemenea, vizăm extinderea echipei de specialişti, inclusiv la nivel de management, şi sperăm ca mecanismele pieţei de capital, de tip Stock Options Plan, să ne ajute a aduce alături de noi unii dintre cei mai buni profesionişti din piaţă, atât în România, cât şi din alte ţări”, spune Bogdan Florea, CEO şi fondator Connections Consult.

Listarea Connections Consult vine după derularea în luna iulie 2021 a unui plasament privat de acţiuni pentru majorarea capitalului social. Compania a emis un număr de 144.928 de acţiuni noi cu o valoare nominală 0,10 lei. Acţiunile au fost oferite în cadrul plasamentului privat la un preţ de 69 lei/acţiune, compania reuşind să atragă din piaţa de capital fonduri în valoare de 10 milioane de lei. În plasament au subscris un număr de 184 de investitori, dintre care 45 investitori calificaţi (inclusiv profesionali), iar restul 139 de retail. Plasamentul privat şi listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

„Prin listarea acţiunilor Connections Consult de către TradeVille, piaţa AeRO câştigă un nou emitent cu expunere internaţională, expunere care sperăm noi să crească din ce în ce mai mult. Connections are deja afaceri care poartă produsele companiei din SUA până în India şi Vietnam, trecând prin cele mai mari ţări ale Europei de Vest, dar şi prin Orientul Mijlociu. Suntem încrezători că bursa din România poate furniza "combusibilul" prin care ingeniozitatea românească să facă înconjurul globului, iar succesul finanţării Connections este o nouă dovadă în acest sens”, spune Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct TradeVille.

Connections Consult face parte dintr-un grup de companii de tehnologie specializat în transformarea digitală a afacerilor care include de asemenea Connections Technologies şi Outsourcing Support Services. Compania operează patru centre de livrare în Bucureşti (2), Belgrad (1), Sofia (1), şi gestionează reprezentanţi de vânzări în Germania, Arabia Saudită şi Serbia. Echipa CC oferă servicii de hiper-automatizare, dezvoltare de software personalizat, suport pentru operaţiuni de infrastructura IT şi externalizarea proceselor de afaceri cu suport tehnologic. Compania are peste 300 de angajaţi.

Connections Consult a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 32,3 milioane de lei, în creştere cu 10,6% faţă de nivelul înregistrat în 2019 (29,2 milioane lei). Cea mai mare parte din venituri sunt generate de serviciile de externalizare a proceselor de business (2020: 22,7 milioane lei din structura cifrei de afaceri), urmate de celelalte categorii de servicii, infrastructură IT, dezvoltare software şi Robot Process Automation. Profitul net al companiei în 2020 s-a ridicat la 2,3 milioane de lei, o creştere 100% faţă de 2019 (1,15 milioane). Pentru finalul acestui an, compania estimează o cifră de afaceri de 35,9 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO