Burse - Fonduri mutuale

Conpet încheie cu Petrom un contract de 33 mil. lei pentru transport ţiţei în august 2022

Conpet încheie cu Petrom un contract de 33 mil. lei...

Autor: Eduard Ivanovici

27.07.2022, 11:22 435

Conpet Ploieşti (COTE), transportator de ţiţei deţinut în proporţie de 58,7%  de statul român, a informat piaţa cu privire la încheierea cu OMV Petrom (SNP) a unui contract de transport ţiţei în perioada 1-31 august 2022, conform unui raport de la BVB.

Obiectul contractului implică „prestarea serviciilor de transport al ţiţeiului de ţară şi import, gazolină şi condensat de la punctele de primire la punctele de predare stabilite de părţi” în intervalul sus menţionat.

Valoarea contractului este de circa 33,3 milioane de lei, iar garanţiile constituite depăşesc 8,7 milioane de lei, penalităţile de întârziere atingând 0,04% pe zi.

Acţiunile COTE şi SNP afişează evoluţii de minus 15%, respectiv plus 11,5% de la începutul anului încoace, pe un indice BET în scădere cu 5%. La începutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 27 iulie, acţiunile SNP erau pe plus cu 2,8, arată datele BVB.

Marţi, acţionarii OMV Petrom au aprobat propunerea directoratului de a distribui dividende speciale de 2,5 miliarde de lei, cu un randament de aproximativ 9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO