Burse - Fonduri mutuale

Conpet Ploieşti a adus câştiguri de peste 8%

Conpet Ploieşti a adus câştiguri de peste 8%

Autor: Ioana Tudor

21.08.2014, 00:05 286
Acţiunile operatorului sistemului de transport de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE), controlat de statul român, au urcat cu 8% anul acesta. Printre evenimentele care ar putea influenţa pe termen scurt evoluţia cotaţiei acţiunii este o posibilă ieşire din acţionariatul companiei a Fondului Proprietatea, spun brokerii.
 
Afacerile Conpet, care deţine monopolul transportului de ţiţei prin conducte, au avansat în primul semestru cu 10,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 186,17 milioane lei, graţie creşterii veniturilor din transport. Compania a raportat un profit net de 30,94 mil. lei, în urcare cu 20,8% faţă de primele şase luni din 2013.
 
Deşi şi-a depăşit ţintele de afaceri şi de profit cu peste 10% în primul semestru, un dezavantaj pentru companie rămâne faptul că este încă sub controlul statului, spun brokerii. „Un minus pentru Conpet îl reprezintă faptul că este o firmă de stat. Compania are business, dar profiturile sunt oarecum la mâna politicienilor“, a spus Adrian Mănăilă, directorul firmei de brokeraj Eldainvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO