Burse - Fonduri mutuale

Conpet Ploieşti, prima mare companie de stat cu buget pe 2019: venituri de 419 mil. lei, plus1%, profit de 43 mil. lei, minus 26%

Conpet Ploieşti, prima mare companie de stat cu buget pe...

Autor: Liviu Popescu

10.04.2019, 00:06 556

Perlele Transgaz, Transelectrica, Romgaz şi Nuclearelectrica, cu temele nefăcute de patru luni.

Conpet Ploieşti (COTE), transporta­torul naţional de ţiţei prin conducte şi căi ferate, este prima mare companie de stat ai cărei acţionari au aprobat bugetul pe 2019, în condiţiile în care restul emitenţilor din subordinea statului nu au anunţat indicatorii financiari pe care îi urmăresc anul acesta.

Analiştii consideră că întârzierea este cauzată cel mai probabil de Ordonanţa 114 a guvernului Dăncilă care în primul rând a dus la întârzierea aprobării bugetului de stat pe 2019, iar ulterior şi la amânarea estimărilor indicatorilor companiilor.

„S-ar putea să fi existat câteva impedimente la construirea bugetului la care reprezentanţii statului să nu fi fost de acord. Nu se ştia foarte clar cum va arăta planul de investiţii“, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la Estinvest, una dintre cele mai vechi case de brokeraj din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO